JURA Red Wine Cask 0,7l (dėž.)

Brandinimas

8-12 metų

Prekės ženklas

Jura

Speciali pakuotė

taip

Regionas

Jura

Šalis

Škotija

Stilius

Single Malt

Stiprumas, %

40

Talpa, l

0.7

39,95 57,07 /l

Aprašymas

JURA Red Wine Cask Single Malt – škotiškas vieno salyklo viskis („Single Malt Whisky“), gaminamas garsiojoje Jura distilerijoje, įsikūrusioje atokioje Džuros (Jura) saloje Škotijoje. Ši sala išskirtinė savo unikalia gamta, švelniu jūriniu klimatu bei ypatingomis tradicijomis, kuriančiomis subtilaus, lengvai durpinio charakterio viskius.

Tai 40 % alkoholio stiprumo viskis, išskirtinis dėl specialaus brandinimo metodo. Pirmiausia brandintas amerikietiško baltojo ąžuolo statinėse, vėliau papildomai subrandintas rankomis atrinktose raudonojo vyno statinėse. Šis dviejų etapų brandinimas suteikia viskiui ryškaus vaisiškumo, subtilių prieskonių natų ir ypatingą skonio harmoniją.

Gamyba ir brandinimas

JURA Red Wine Cask viskis distiliuojamas tradiciniu škotišku būdu, naudojant varinius distiliavimo puodus („pot stills“). Pirminis brandinimas vyksta amerikietiško baltojo ąžuolo burbono statinėse, suteikiančiose subtilių saldžiųjų natų. Papildomas brandinimas vyksta kruopščiai parinktose raudonojo vyno statinėse, kurios viskiui suteikia gilesnių vaisinių atspalvių ir elegantiško skonio.

Skonis ir aromatas

Aromatas kompleksiškas ir sodrus, jame dominuoja prinokę raudoni vaisiai, slyvos, vyšnios, vanilė ir lengva prieskonių užuomina. Gomuryje jaučiama šilkinė tekstūra su sodriomis karamelės, juodojo šokolado, uogų, subtilios cinamono ir pipirų natomis. Poskonis vidutinio ilgumo, švelniai saldus, vaisiškas, su lengvai juntama medienos nata.

Patiekimo rekomendacijos

JURA Red Wine Cask rekomenduojama ragauti gryną arba įlašinus kelis lašelius šalto vandens, kuris padės atskleisti subtilų skonio balansą. Geriausiai tinka naudoti specialią degustacinę („tulip“) taurę arba klasikinę viskio taurę.

Papildoma informacija

JURA Red Wine Cask viskis pristatomas stilingoje, reprezentatyvioje dėžutėje, puikiai tinka dovanai ar papildyti gurmanišką viskio kolekciją.

Daugiau šio gamintojo produktų rasite ČIA.

Atsiliepimai (0)

Atsiliepimai

There are no reviews yet

Add a review
You must be logged in to post a review Log In
Apie Jura
Jura sala yra žinoma dėl savo laukinės gamtos grožio ir kraštovaizdžio. Jos minkštas durpinis vanduo labai tinka gaminti viskiui, o šiltas oras padeda švelniai išdžiovinti salyklą. Jura salos bravoras buvo pastatytas kontrabandininkų 1810 m. Crayhouse kaime. 1875 m. jį įsigijo ir atnaujino James Ferguson ir jo sūnūs. Dėl ekonomikos nuosmukio distilerija buvo uždaryta ir neveikė iki XX amžiaus vidurio. 1950-aisiais du vietiniai gyventojai Robin Fletcher ir Tony Riley-Smith nusprendė atkurti gamyklą, kad pritrauktų į salą naujų gyventojų ir sukurtų darbo vietų. 1963 m. gamykla vėl pradėjo dirbti. Distiliuotojas ir architektas Delme Evans, padėjęs atstatyti spirito varyklą, pasiūlė įrengti aukštus distiliavimo indus, leidžiančius sukurti lengvus ir gana eklektiškus salyklinius mišinius. Viskių skonis yra individualus ir nepakartojamas. "Isle of Jura" savo gamyboje naudoja naujas statines tik iš amerikietiško baltojo ąžuolo, kartais paimamos ir chereso statinės. Nuo 1994 metų gamykla priklauso Whyte & Mackay kompanijai.