Tai nauja garsiojo škotiško viskio versija, sukurta visame pasaulyje jau pamėgto Black Label viskio stiliumi, tačiau pasižyminti sodresniu ir intensyvesniu dūmų ir brangaus cigaro aromatu. Gėrimo gamybai, panaudota apie 40 viskių iš skirtingų Škotijos regionų. Kai kurie iš jų buvo brandinami senose ąžuolo statinėse, apanglėjusiose iš vidaus, o kitos satinės turėjo natūralų dūmų aromatą. Oficialus „Double Black“ viskio pristatymas įvyko 2012 m. kovo mėn. Singapūre.
Viskis – intensyvios auksinės spalvos. Unikaliame aromate išryškėja deginto ąžuolo, dūmų, mineralų, skrudintų migdolų, salyklo, lengvų citrusinių vaisių, vanilės, nupjautos žolės ir vaistų atspalviai. Viskis yra sodraus, sudėtingo skonio su ryškiomis durpių ir dūmų natomis, taip pat saldžių razinų ir skrudintų migdolų užuominomis. Šviežumo skoniui suteikia obuolių, kriaušių ir apelsinų žievelių tonai, švelnumo ir saldumo puokštei suteikia grietinėlės, vanilės ir prieskonių natos. Gėrimas turi ilgą šiltą poskonį, kuriame dera aštraus ąžuolo tonai ir tvyrančios dūmų natos.
Rekomenduojama vartoti gryną arba į stiklinę įpilti šlakelį vandens, kad atsiskleistų nauji aromato ir skonio aspektai.