GLENDALOUGH Single Cask Calvados Finish XO 0,7l

Šalis

Airija

Prekės ženklas

Glendalough

Stilius

Single Cask

Stiprumas, %

42

Talpa, l

0.7

35,95 51,36 /l

Aprašymas

Pradinis brandinamas buvo vykdomas naujose bourbon tipo statinėse, po to jis buvo perkeltas į prancūziško ąžuolo Calvados XO statinę. Šioje statinėje ankščiau šešerius metus buvo brandintas obuolių brendis. Skonis yra saldus ir švelnus, su vanilės, medaus, sodrių vaisių ir medžio prieskonių akcentais.

Glendalough Single Cask XO Calvados viskis gaminamas nedidelėje Airijos „craft“ stiliaus viskių ir džinų darykloje kurią įkūrė draugų grupė iš Wicklow’o ir Dublin’o. Ji įsteigta visai nesenai, tačiau jau spėjo pelnyti barmenų bei viskio ir džino mylėtojų pripažinimą. Išskirtinis gamybos rezultatas ir tarptautinis pripažinimas yra pasiektas nuoširdaus, sunkaus meistrų darbo bei sukurto savito stiliaus, išlaikant tikrąsias airiško viskio gamybos tradicijas. Šis viskis brandinamas burbono ąžuolo statinėse, vėliau papildomai ~1 metus dar buvo laikomas prancūžiško ąžuolo kalvadoso XO statinėse.

Apie Glendalough
Glendalough - dviejų ežerų slėnis - gilus ledynų slėnis esantis Wicklow kalnuose, į pietus nuo Dublino. Ši vietovė yra žinoma dėl savo natūralaus ir vaizdingo grožio, dar vadinamo "Airijos sodu". Glendalough taip pat yra VI a. vienuolyno gyvenvietė, kurią įkūrė legendinis vienuolis St Kevin (Sent Kevin) - šios distilerijos įkvėpėjas ir, žinoma, žmogus ant butelio. St Kevin'o laikais vienuolynai, tokie kaip Glendalough, buvo distiliuotų gėrimų gimtinė. Kaip ir dauguma airiškų viskių, Glendalough bręsta Burbono statinėse, tačiau tradicija nutraukiama tuo, kad visus viskiai užbaigiami per antrą brandinimą su labai skirtingomis statinėmis. Jos parenkamos ypač siekiant pabrėžti tam tikram viskiui būdingus skonius. Glendalough spirito varykla daugiausia yra žinoma dėl savo viskių, tačiau joje taip pat gamina stebėtinai skanius džinus. Ingredientų džino gamybai bendrovės botanikai ieško vietinėse kalvose aplink spirito varyklą ir ieško šviežių ir laukinių augalų, kurie distiliuojami beveik iškart po nuskinimo. Skinimas atliekamas labai atsargiai, vengiama surinkti per daug, tausojant gamtą. Distiliavimas atliekamas labai lėtai, mažomis partijomis, kad būtų išsaugoti visi subtilūs skoniai. Kai kurios žolelės distiliuojamos iš karto, kitos kabo distiliavimo kolonėlės krepšelyje. Išskirtinis gamybos rezultatas ir tarptautinis pripažinimas yra pasiektas dėka nuoširdaus, sunkaus meistrų darbo bei sukurto savito stiliaus, išlaikant tikrąsias airiško džino ir viskio gamybos tradicijas.