GLENDALOUGH Double Barrel 0,7l

Šalis

Airija

Prekės ženklas

Glendalough

Stilius

Single Grain

Stiprumas, %

42

Talpa, l

0.7

33,95 48,50 /l

Aprašymas

GLENDALOUGH Double Barrel yra airiškas maišytas viskis („Blended Whiskey“), gaminamas prestižinėje Glendalough distilerijoje Airijos Viklou (Wicklow) regione. Šis regionas garsėja išskirtinai grynu kalnų vandeniu, senomis viskio gamybos tradicijomis ir palankiomis klimato sąlygomis, kurios suteikia viskiui savitą ir turtingą skonį.

Šis viskis pasižymi 42 % alkoholio stiprumu ir ypatingu dvigubo brandinimo („Double Barrel“) metodu. Viskis brandinamas dviejų tipų statinėse – pirmiausia amerikietiško burbono statinėse, o vėliau perkeliamas į ispaniško oloroso šerio statines, kurios suteikia išskirtinio skonio subtilumo, praturtina gėrimą kompleksiškomis vaisių ir prieskonių natomis.

Gamyba ir brandinimas

GLENDALOUGH Double Barrel viskis gaminamas tradicine airiška dviguba distiliacija variniuose induose („pot stills“). Pirminis brandinimas vyksta amerikietiško ąžuolo burbono statinėse, kuriose gėrimas įgauna vanilės, karamelės ir švelnios saldumos. Antrasis brandinimas ispaniškose oloroso šerio statinėse papildo skonio paletę sodriais džiovintų vaisių ir lengvais riešutų tonais, sukurdamas ypatingai subalansuotą rezultatą.

Skonis ir aromatas

Viskio aromate juntami sodrūs vanilės, karamelės ir medaus atspalviai, papildyti razinomis, džiovintomis figomis ir švelnia riešutų nata. Gomuryje jaučiama šilkinė, aksominė tekstūra su subtiliu saldumu, atsiskleidžia švelnios karamelės, keptų obuolių, razinų ir lengvų migdolų natų mišinys. Poskonis vidutinio ilgumo, malonus, su švelniu ąžuolo prieskoniu ir subtiliu šerio vyno akcentu.

Patiekimo rekomendacijos

Šį viskį rekomenduojama gerti gryną arba su nedideliu kiekiu ledo, taip pat galima ragauti su keliais šalto vandens lašais, kurie padės dar labiau atskleisti aromato subtilybes. Geriausia naudoti degustacinę tulpės formos taurę arba klasikinę „Old Fashioned“ viskio taurę.

Papildoma informacija

GLENDALOUGH Double Barrel viskis vertinamas ne tik dėl skonio ir aromato, bet ir dėl elegantiškos butelio išvaizdos, puikiai tinkantis dovanai viskio entuziastams bei gurmanams, vertinantiems aukštos kokybės airiškus viskius.

Daugiau šio gamintojo produktų rasite ČIA.

Apie Glendalough
Glendalough - dviejų ežerų slėnis - gilus ledynų slėnis esantis Wicklow kalnuose, į pietus nuo Dublino. Ši vietovė yra žinoma dėl savo natūralaus ir vaizdingo grožio, dar vadinamo "Airijos sodu". Glendalough taip pat yra VI a. vienuolyno gyvenvietė, kurią įkūrė legendinis vienuolis St Kevin (Sent Kevin) - šios distilerijos įkvėpėjas ir, žinoma, žmogus ant butelio. St Kevin'o laikais vienuolynai, tokie kaip Glendalough, buvo distiliuotų gėrimų gimtinė. Kaip ir dauguma airiškų viskių, Glendalough bręsta Burbono statinėse, tačiau tradicija nutraukiama tuo, kad visus viskiai užbaigiami per antrą brandinimą su labai skirtingomis statinėmis. Jos parenkamos ypač siekiant pabrėžti tam tikram viskiui būdingus skonius. Glendalough spirito varykla daugiausia yra žinoma dėl savo viskių, tačiau joje taip pat gamina stebėtinai skanius džinus. Ingredientų džino gamybai bendrovės botanikai ieško vietinėse kalvose aplink spirito varyklą ir ieško šviežių ir laukinių augalų, kurie distiliuojami beveik iškart po nuskinimo. Skinimas atliekamas labai atsargiai, vengiama surinkti per daug, tausojant gamtą. Distiliavimas atliekamas labai lėtai, mažomis partijomis, kad būtų išsaugoti visi subtilūs skoniai. Kai kurios žolelės distiliuojamos iš karto, kitos kabo distiliavimo kolonėlės krepšelyje. Išskirtinis gamybos rezultatas ir tarptautinis pripažinimas yra pasiektas dėka nuoširdaus, sunkaus meistrų darbo bei sukurto savito stiliaus, išlaikant tikrąsias airiško džino ir viskio gamybos tradicijas.