GLENDALOUGH 7YO Mizunara Cask Finish 0,7l (dėž.)

Brandinimas

7 metai

Prekės ženklas

Glendalough

Speciali pakuotė

taip

Šalis

Airija

Stiprumas, %

46

Talpa, l

0.7

74,95 107,07 /l

Aprašymas

GLENDALOUGH 7YO Mizunara Cask Finish viskis yra ryškus, bet subtilus, turintis sklandų gylį. Jis kvapnus, vaisiškas ir gėliškas, su vyraujančiu prabangiu skoniu, kuriame juntami tamsaus šokolado, apelsinų, sandalmedžio ir cinamono niuansai, būdingi Mizunara viskiams. Šis unikalus viskis pasižymi ypatingai ilgu skoniu su skrudintos ąžuolo medienos ir rytietiškų prieskonių užuominomis, o tamsusis šokoladas išlieka dar ilgiau.

Išskirtinis viskis iš inovatyviosios Glendalough distilerijos. Ši maža nepriklausoma distilerija yra naujosios bangos inovacijų srityje ir pastaraisiais metais tapo lydere Airijos viskio srityje. Per trumpą savo egzistavimo laikotarpį jie įgijo žinomumą dėl savo dvigubo brandinimo, kuris naudojamas viskio brandinimui. Kaip dauguma Airijos viskių, Glendalough produktai didžiąją laiko dalį brandinami senose burbono statinėse. Tačiau proceso pabaigoje jie perkeliami į antrą statinę, siekiant suteikti skirtingą skonio profilį. Glendalough Mizunara Finish viskio atveju, jo galutinė brandos stadija yra unikali tarp Airijos viskių. Tik Glendalough naudoja japonišką Mizunara ąžuolo medieną viskio gamybai. Glendalough Single Malt Mizunara Finish yra prieinamas tik labai ribotais kiekiais.

 

Apie Glendalough
Glendalough - dviejų ežerų slėnis - gilus ledynų slėnis esantis Wicklow kalnuose, į pietus nuo Dublino. Ši vietovė yra žinoma dėl savo natūralaus ir vaizdingo grožio, dar vadinamo "Airijos sodu". Glendalough taip pat yra VI a. vienuolyno gyvenvietė, kurią įkūrė legendinis vienuolis St Kevin (Sent Kevin) - šios distilerijos įkvėpėjas ir, žinoma, žmogus ant butelio. St Kevin'o laikais vienuolynai, tokie kaip Glendalough, buvo distiliuotų gėrimų gimtinė. Kaip ir dauguma airiškų viskių, Glendalough bręsta Burbono statinėse, tačiau tradicija nutraukiama tuo, kad visus viskiai užbaigiami per antrą brandinimą su labai skirtingomis statinėmis. Jos parenkamos ypač siekiant pabrėžti tam tikram viskiui būdingus skonius. Glendalough spirito varykla daugiausia yra žinoma dėl savo viskių, tačiau joje taip pat gamina stebėtinai skanius džinus. Ingredientų džino gamybai bendrovės botanikai ieško vietinėse kalvose aplink spirito varyklą ir ieško šviežių ir laukinių augalų, kurie distiliuojami beveik iškart po nuskinimo. Skinimas atliekamas labai atsargiai, vengiama surinkti per daug, tausojant gamtą. Distiliavimas atliekamas labai lėtai, mažomis partijomis, kad būtų išsaugoti visi subtilūs skoniai. Kai kurios žolelės distiliuojamos iš karto, kitos kabo distiliavimo kolonėlės krepšelyje. Išskirtinis gamybos rezultatas ir tarptautinis pripažinimas yra pasiektas dėka nuoširdaus, sunkaus meistrų darbo bei sukurto savito stiliaus, išlaikant tikrąsias airiško džino ir viskio gamybos tradicijas.