Lazdyno riešutai yra gero aromato ir subtilaus skonio vaisius, kuriame gausu vitaminų, mineralų (kalio, magnio, fosforo ir kalcio), baltymų, skaidulų, nepakeičiamų riebalų rūgščių (vadinamųjų „gerųjų“ riebalų rūgščių) ir natūralių antioksidantų, tokių kaip vitaminas E, kuris lėtina audinių senėjimą. Fitosterolių – medžiagų grupės, laikomos svarbiomis širdies ir kraujagyslių ligų prevencijai – šaltinyje lazdyno riešutuose taip pat yra mononesočiųjų riebalų, galinčių sumažinti MTL cholesterolio ir trigliceridų kiekį.
Pirmuosius perdirbimo etapus sudaro lukštenimas, leidžiantis atskirti vaisius nuo jo lukšto, paskesnis kalibravimas, kai vaisiai padalijami pagal dydį, ir rūšiavimas ant specialaus kilimo. Ši fazė, griežtai atliekama rankomis ir yra labai svarbi, nes atskiriant atliekas galite pasirinkti tik pačius aukščiausios kokybės lazdyno riešutus.
Skrudinimas
Lazdyno riešutai skrudinami naudojant patentuotą naujojo „Selmi Roaster“ „Vertiflow®“ sistemą – originalią ir išskirtinę karšto oro ciklono sistemą su temperatūros jutikliu produkto centre, kuri garantuoja tolygų rudumą ir palaiko lazdyno riešutų kokybę nepakitusią tam tikrą laiką, kad pašalintų likutinę drėgmę ir sustiprintų būdingus vaisių aromatus. Šis žingsnis būtinas atliekant visus tolesnius perdirbimo procesus. Gautas produktas yra supakuotas atsargiai, į specialius vakuumo maišelius, kad natūraluss skonis ir riešutų kokybė išliktų dar ilgiau!
Apie riešutus
„Tonda Gentile Trilobata“ lazdyno riešutas, auginamas daugiausia Langhe regione. Šioje vietovėje ypač palankus dirvožemis ir klimatas auginti šią veislę, kuri dėl savo savybių yra vertingiausia ir geriausia pasaulyje.
Riešutas, nors ir labai kietas, turi apvalią formą, kuri palanki greitam mechaniniam lukštenimui, išlaikant nepažeistus vaisius, kurie vartojami tiek švieži, tiek skrudinti ir yra traškūs.
„Tonda Gentile delle Langhe“ ypač vertinami konditerių kokybiškose ledų parduotuvėse ir konditerijos parduotuvėse, nes būtent vaisiai geriausiai dera prie šokolado, tačiau taip pat naudojami restoranuose prie visų rūšių pikantiškų patiekalų.
Sudedamosios dalys:
Pjemonto lazdyno riešutai (100%). Be gliuteno.
Maistinė ir energinė vertė 100g:
Energetinė vertė 2829KJ/685Kcal, riebalai 63g (iš kurių sočiosios riebalų rūgštys 4,5g), angliavandeniai 12g (iš kurių cukrus 4g), baltymai 13g, druska <0,01g. Laikyti vėsioje vietoje.