OFFLEY Ruby Porto DOC 0,75l
14,95 €19,93 €/l
VENCHI CREMINO 1878 šokoladas su kremu 110g
6,95 €63,18 €/kg
CASCINA BOSCO MAGGIORE Crema di Gianduja lazdyno riešutų kremas BE GLIUTENO 50% 235g
Šalis |
Italija |
---|---|
Derinama su |
košėmis, desertais, bandelėmis, sausainiais, ledais |
Prekės ženklas |
Cascina Bosca Maggiore |
Svoris, kg |
0,235 |
8,50 €36,17 €/kg
Aprašymas
Šis rankų darbo Crema di Gianduja šokoladinis lazdyno riešutų kremas puikiai tinka kabinti tiesiog šaukštais ar tepti jį ant duonos, bandelės ar net ant sausainio. Tikime, kad smaližiai – tiek dideli, tiek ir maži – suras ir dar daugiau šio kremo panaudojimo būdų. Juk kai taip skanu ir sveika, daug sukti galvos tikrai nereikia. Šokoladinis kremas pagamintas iš natūralių ingredientų be konservantų, dažiklių ir tirštiklių. Taip pat idealiai tinka gaminti įvairius pyragus ir desertus. Be gliuteno.
Apie riešutus
„Tonda Gentile Trilobata“ lazdyno riešutas, auginamas daugiausia Langhe regione. Šioje vietovėje ypač palankus dirvožemis ir klimatas auginti šią veislę, kuri dėl savo savybių yra vertingiausia ir geriausia pasaulyje.
Riešutas, nors ir labai kietas, turi apvalią formą, kuri palanki greitam mechaniniam lukštenimui, išlaikant nepažeistus vaisius, kurie vartojami tiek švieži, tiek skrudinti ir yra traškūs.
Lazdyno riešutai, paprastai priskiriami prie džiovintų vaisių, yra gero aromato ir subtilaus skonio, juose gausu vitaminų, mineralų (kalio, magnio, fosforo ir kalcio), baltymų, skaidulų, nepakeičiamų riebalų rūgščių (vadinamųjų „gerųjų“ riebalų rūgščių). ir natūralių antioksidantų, tokių kaip vitaminas E, kuris lėtina audinių senėjimą. Fitosterolių – medžiagų grupės, laikomos svarbiomis širdies ir kraujagyslių ligų prevencijai – šaltinyje lazdyno riešutuose taip pat yra mononesočiųjų riebalų, galinčių sumažinti MTL cholesterolio ir trigliceridų kiekį.
„Tonda Gentile delle Langhe“ ypač vertinami konditerių kokybiškose ledų parduotuvėse ir konditerijos parduotuvėse, nes būtent vaisiai geriausiai dera prie šokolado, tačiau taip pat naudojami restoranuose prie visų rūšių pikantiškų patiekalų.
Sudedamosios dalys:
Pjemonto lazdyno riešutai (50%), cukrus, nugriebto pieno milteliai, liesos kakavos milteliai. Be gliuteno.
Maistinė ir energinė vertė 100g:
Energetinė vertė 2237KJ/536Kcal, riebalai 32g (iš kurių sočiosios riebalų rūgštys 3,2g), angliavandeniai 48g (iš kurių cukrus 42g), skaidulos 6,2g, baltymai 11g, druska <0,14g. Laikyti vėsioje vietoje.
Apie Cascina Bosca Maggiore
Cascina Bosco Maggiore, Toskanos slėniuose žinoma kaip „Bus Mau“ (taip tariama tarmiškai), dabar yra tvirtovė, gerai įsišaknijusi teritorijoje.
Jo istorija prasidėjo 1918 m., kai Giovanni Franco, dabartinių savininkų prosenelis, įsimylėjo kaimo sodybą, paslėptą kalvose prie pat Albos, ir nusprendė ją paversti savo gyvenimu ir darbu.
Tada jis pasodino pirmuosius lazdyno giraitės hektarus, išnaudodamas dirvožemio polinkį, aukštį ir vietos klimatą, kad gautų garsiąją „Tonda Gentile e Trilobata“ pastą(Pjemonto lazdyno riešutų IGP), kuri per metus užkariavo visas kartas.
Šiandien įmonei vadovauja proanūkiai Katia ir Marco, kurie 2016 metais perėmė įmonės vadžias ir pasirinko viduje pertvarkyti gamybinius lazdyno riešutus, taip įsteigdami lukštų gamyklą ir pusgaminių bei giandujos kremų perdirbimo laboratoriją.