CAMUS XO Borderies Family Reserve Single Estate 0,7l (dėž.)

Prekės ženklas

Camus

Speciali pakuotė

taip

Regionas

Champagne

Šalis

Prancūzija

Stiprumas, %

40

Talpa, l

0.7

179,95 257,07 /l

Aprašymas

CAMUS XO Borderies Family Reserve Single Estate konjakas – tai vieno ūkio (Single Estate) konjakas, gaminamas iš rečiausio Cognac regiono – Borderies. Šis kraštas užima vos 5 % visos Cognac apeliacijos ir yra vertinamas dėl savo unikalių molio–kalkakmenio dirvožemių, suteikiančių gėrimui subtilias violetinių gėlių ir prieskonių natas. Visi vynuogynai priklauso CAMUS šeimai, užtikrinant pilną kokybės kontrolę nuo vynuogių auginimo iki galutinio butelio.

Gamyba ir brandinimas

Konjakas gaminamas tik iš Borderies vynuogynų derliaus, daugiausia Ugni Blanc veislės, su Colombard ir Folle Blanche pagardintu charakteriu. Distiliuojama tradicinėse varinėse kolbose, išlaikant natūralų aromatų turtingumą. Brandinamas smulkaus ir vidutinio grūdėtumo prancūziško ąžuolo statinėse, kuriose vystosi sudėtingas aromato profilis ir išraiškingas skonis. Dalyje statinių brandinama itin ilgai, siekiant pasiekti reikiamą harmoniją ir gylį.

Skonis ir aromatas

Aromate atsiskleidžia violetinės gėlės, džiovinti vaisiai, prieskoniai, riešutai ir subtilios medienos natos. Skonis sodrus ir kompleksiškas – juntami riešutai, medus, šokolado užuominos bei prieskoninės žolelės. Tekstūra aksominė, o poskonis – ilgas, šiltas ir elegantiškai subalansuotas.

Patiekimo rekomendacijos

Rekomenduojama mėgautis kambario temperatūroje, tulip formos konjako taurėje. Puikiai dera su gurmaniškais desertais, brandintais sūriais arba kaip išskirtinis gėrimas ypatingoms progoms.

Papildoma informacija

CAMUS XO Borderies Family Reserve Single Estate konjakas – vienintelis pasaulyje XO konjakas, pagamintas tik iš Borderies vynuogių. Tai ribotos gamybos produktas, kuris atspindi CAMUS šeimos atsidavimą savo unikaliam terroir.

Apie Camus

Camus konjako istorija ir paveldas

Viskas prasidėjo 1863 metais, kai jaunas ir ambicingas vynuogių augintojas Jean-Baptiste Camus pirmą kartą distiliavo savo konjaką Borderies regione. Tuo metu jis dar tik tiekė savo gėrimą jau įsikūrusiems konjako namams, tačiau netrukus suprato, kad jo konjakas išsiskiria iš kitų ne tik skoniu, bet ir išskirtine kokybe. Norėdamas šį pranašumą paversti savo stiprybe, Jean-Baptiste subūrė mažų vynuogynų savininkų broliją „La Grande Marque“, kurios tikslas buvo eksportuoti konjaką į Angliją. 1890 metais jis išpirko savo partnerių dalis ir pradėjo gaminti konjaką savo šeimos vardu, taip gimė Camus – pavadinimas, tapęs kokybės ir elegancijos sinonimu.

Vos po kelerių metų Camus konjakas tapo geidžiamu visoje Europoje, o vėliau buvo įtrauktas į prestižinį caro Nikolajaus II dvaro gėrimų sąrašą. Šis įvertinimas ne tik atvėrė duris į aristokratų rūmus, bet ir padėjo Camus vardui įsitvirtinti kaip vienam geriausių konjako gamintojų pasaulyje. Šeima visada išliko nepriklausoma, todėl galėjo laisvai kurti savo stilių, nepaklusdama masinės gamybos spaudimui.

Gamybos menas ir šeimos paslaptys

Kiekvienas Camus konjako gamybos etapas yra kruopščiai prižiūrimas meistrų, o procesas remiasi paslaptimis, perduodamomis iš kartos į kartą. Bendrovė turi savo vynuogynus pačiuose geriausiuose Konjako regiono plotuose: Grande Champagne, Petite Champagne, Fins Bois ir Bons Bois. Naudojamos tik aukščiausios kokybės Ugni Blanc, Folle Blanche ir Colombard vynuogės, brandinamos Limousin ir Tronçais ąžuolo statinėse. Jaunieji spiritai pirmuosius du mėnesius ilsisi naujose statinėse, o vėliau perkeliami į senas, kurių dalis lentų pakeičiama naujomis – taip subtiliai formuojamas išskirtinis aromatas.

Camus konjakas žinomas dėl savo sodraus, tačiau švelnaus charakterio, subtilių gėlių ir vaisių natų bei ilgo, harmoningai subalansuoto poskonio. Šio stiliaus pagrindas – kruopščiai atrinktos žaliavos ir ypatingas distiliavimo būdas, leidžiantis išlaikyti daugiau natūralių aromatų nei įprasta kitų gamintojų konjakuose.

Šeimos tradicijos ir unikalios kolekcijos

Šiandien Camus tebėra nepriklausomas šeimos verslas, kurį valdo penktoji karta, o Jean-Paul Camus ir jo įpėdiniai asmeniškai dalyvauja konjakų assemblage – maišymo mene. Kai kurios Camus konjako rūšys nėra parduodamos – jos gaminamos tik šeimos garbei. Tradicija įpareigoja pagaminti konjaką tais metais, kai šeimoje gimsta vaikas. Jei gimsta berniukas, jis paragauja šio konjako savo pilnametystės dieną, o jei mergaitė – per savo vestuves. Šios išskirtinės kolekcijos saugomos rūsiuose, tarsi skystas šeimos archyvas.

Camus šiandien

Per daugiau nei pusantro šimtmečio Camus išaugo į vieną garsiausių konjako vardų pasaulyje. Jis vertinamas dėl nepriekaištingo kokybės ir kainos santykio, o jo gėrimai – dėl unikalaus stiliaus, kuris išlaiko pusiausvyrą tarp sodrumo, elegancijos ir autentiško terroir atspindžio. Tai konjakas, kuris ne tik geriamas, bet ir pasakoja istoriją – šeimos, dirvos ir laiko istoriją.