CAMUS Extra Elegance 0,7l (dėž.)

Brandinimas

nuo 30 iki 50 metų

Prekės ženklas

Camus

Speciali pakuotė

taip

Regionas

Cognac

Šalis

Prancūzija

Stiprumas, %

40

Talpa, l

0.7

399,95 571,36 /l

Aprašymas

Camus Extra Elegance konjakas – tai išskirtinės kokybės prabangus gėrimas, sukurtas iš itin retų eaux-de-vie distiliatų, atrinktų iš geriausių Borderies, Grande Champagne ir Petite Champagne vynuogynų. Šio konjako ištakos siekia 1970-uosius, kai Michel Camus nusprendė sukurti unikalų skonį sau ir artimiausiems draugams. Taip gimė „Extra“ linija, tapusi tikru prabangos standartu konjako pasaulyje.

Gamyba ir brandinimas

Camus Extra Elegance konjakas gaminamas iš ilgai brandintų, kruopščiai atrinktų distiliatų, kurių amžius siekia kelis dešimtmečius. Kiekvienas komponentas brandinamas vėsiuose ir drėgnuose rūsiuose, kad išsaugotų subtilų aromatą ir išvystytų gilų skonį. Borderies regiono senieji konjakai suteikia mišiniui aksominę tekstūrą ir švelnų gėlių aromatą, o Grande Champagne ir Petite Champagne distiliatai įneša rafinuotų vaisių ir prieskonių natų bei ilgą, kompleksišką poskonį.

Skonis ir aromatas

Aromate atsiskleidžia sodrus džiovintų vaisių, vilkdalgių žiedų, konditerijos gaminių, tabako ir riešutų derinys. Gomuryje jaučiamas harmoningas saldumo, prieskonių ir subtilaus medžio poskonis. Tekstūra – šilkinė, glotni, o pabaiga – ilga, aksominė, su riešutų ir lengvo saldumo užuominomis.

Kaip mėgautis

Rekomenduojama ragauti kambario temperatūroje, tulip formos degustacinėje taurėje. Tokia taurės forma padeda koncentruoti aromatus ir atskleisti visas kompleksiškas skonio natas. Šis konjakas puikiai tinka ypatingoms progoms, po vakarienės ar kaip išskirtinė dovana gurmanui.

Papildoma informacija

Camus“ – penktoji šeimos karta valdoma konjako namų dinastija, garsėjanti autentiškumu ir išskirtine kokybe. Camus Extra Elegance konjakas pateikiamas elegantiškoje dėžutėje, todėl idealiai tinka kolekcininkams ir išskirtinės dovanos ieškantiems žmonėms.

Atsiliepimai (0)

Atsiliepimai

There are no reviews yet

Add a review
You must be logged in to post a review Log In
Apie Camus

Camus konjako istorija ir paveldas

Viskas prasidėjo 1863 metais, kai jaunas ir ambicingas vynuogių augintojas Jean-Baptiste Camus pirmą kartą distiliavo savo konjaką Borderies regione. Tuo metu jis dar tik tiekė savo gėrimą jau įsikūrusiems konjako namams, tačiau netrukus suprato, kad jo konjakas išsiskiria iš kitų ne tik skoniu, bet ir išskirtine kokybe. Norėdamas šį pranašumą paversti savo stiprybe, Jean-Baptiste subūrė mažų vynuogynų savininkų broliją „La Grande Marque“, kurios tikslas buvo eksportuoti konjaką į Angliją. 1890 metais jis išpirko savo partnerių dalis ir pradėjo gaminti konjaką savo šeimos vardu, taip gimė Camus – pavadinimas, tapęs kokybės ir elegancijos sinonimu.

Vos po kelerių metų Camus konjakas tapo geidžiamu visoje Europoje, o vėliau buvo įtrauktas į prestižinį caro Nikolajaus II dvaro gėrimų sąrašą. Šis įvertinimas ne tik atvėrė duris į aristokratų rūmus, bet ir padėjo Camus vardui įsitvirtinti kaip vienam geriausių konjako gamintojų pasaulyje. Šeima visada išliko nepriklausoma, todėl galėjo laisvai kurti savo stilių, nepaklusdama masinės gamybos spaudimui.

Gamybos menas ir šeimos paslaptys

Kiekvienas Camus konjako gamybos etapas yra kruopščiai prižiūrimas meistrų, o procesas remiasi paslaptimis, perduodamomis iš kartos į kartą. Bendrovė turi savo vynuogynus pačiuose geriausiuose Konjako regiono plotuose: Grande Champagne, Petite Champagne, Fins Bois ir Bons Bois. Naudojamos tik aukščiausios kokybės Ugni Blanc, Folle Blanche ir Colombard vynuogės, brandinamos Limousin ir Tronçais ąžuolo statinėse. Jaunieji spiritai pirmuosius du mėnesius ilsisi naujose statinėse, o vėliau perkeliami į senas, kurių dalis lentų pakeičiama naujomis – taip subtiliai formuojamas išskirtinis aromatas.

Camus konjakas žinomas dėl savo sodraus, tačiau švelnaus charakterio, subtilių gėlių ir vaisių natų bei ilgo, harmoningai subalansuoto poskonio. Šio stiliaus pagrindas – kruopščiai atrinktos žaliavos ir ypatingas distiliavimo būdas, leidžiantis išlaikyti daugiau natūralių aromatų nei įprasta kitų gamintojų konjakuose.

Šeimos tradicijos ir unikalios kolekcijos

Šiandien Camus tebėra nepriklausomas šeimos verslas, kurį valdo penktoji karta, o Jean-Paul Camus ir jo įpėdiniai asmeniškai dalyvauja konjakų assemblage – maišymo mene. Kai kurios Camus konjako rūšys nėra parduodamos – jos gaminamos tik šeimos garbei. Tradicija įpareigoja pagaminti konjaką tais metais, kai šeimoje gimsta vaikas. Jei gimsta berniukas, jis paragauja šio konjako savo pilnametystės dieną, o jei mergaitė – per savo vestuves. Šios išskirtinės kolekcijos saugomos rūsiuose, tarsi skystas šeimos archyvas.

Camus šiandien

Per daugiau nei pusantro šimtmečio Camus išaugo į vieną garsiausių konjako vardų pasaulyje. Jis vertinamas dėl nepriekaištingo kokybės ir kainos santykio, o jo gėrimai – dėl unikalaus stiliaus, kuris išlaiko pusiausvyrą tarp sodrumo, elegancijos ir autentiško terroir atspindžio. Tai konjakas, kuris ne tik geriamas, bet ir pasakoja istoriją – šeimos, dirvos ir laiko istoriją.