BRUICHLADDICH Port Charlotte 10YO 0,7l
Brandinimas |
10 metų |
---|---|
Prekės ženklas |
Bruichladdich |
Regionas |
Islay |
Šalis |
Škotija |
Stilius |
Single Malt |
Stiprumas, % |
50 |
Talpa, l |
0.7 |
64,95 €92,79 €/l
Aprašymas
BRUICHLADDICH Port Charlotte 10YO – dūminis škotiškas vienos daryklos 100% (distiliavimas, brandinimas ir išpilstymas atliekami toje pačioje distilerijoje) salyklinis viskis, kurio gamybai naudojami tik Škotijoje užauginti miežiai. Pagamintas Islay saloje. Ypatingai stipriai dūmiškas (40 PPM) viskis. Naudojama nešalta filtracija. Pirmiausia brandinimas atliekamas pirmojo užpildymo burbono statinėse, po to chereso ir prancūziško vyno statinėse. Aromate atsispindi kreminės vanilės su durpių ir skrudintų lazdyno riešutų natomis. Viskio skonis sotus, su karamelės ir durpių dūmo, tropinių vaisių, cukatų, iriso ir graikinių riešutų užuominomis.
Tiražas – 18 000 individualiai sunumeruotų butelių.
Rekomenduojama vartoti gryną, praskiedus šiek tiek šaltu vandeniu, prie kavos.
Prekė parduodama be dėžutės.
Apie Bruichladdich
Islay saloje Škotijoje įsikūrusioje Bruichladdich distilerijoje gaminami viensalykliai škotiški viskiai ir džinai. Ši distilerija nuo 2012 metų priklauso Rémy Cointreau grupei ir yra viena iš aštuonių saloje veikiančių distilerijų.
Broliai William, John ir Robertas Harvey 1881 m. vakarinėje salos dalyje prie Loch Indaal pakrantės įkūrė Bruichladdich gamyklą. Pastatai buvo suprojektuoti moderniai, visai kitaip nei kitos saloje buvusios senesnės distiliavimo gamyklos. Pastatams buvo naudoti pakrantės akmenys, išdėstyti labai efektyviai ratu aplink didelį, erdvų kiemą. Distileriją 2000 metais įsigijo privačių investuotojų grupė, kurie vyriausiuoju daryklos meistru ir gamybos direktoriu paskyrė Jim McEwan, prieš tai daug metų dirbusį Bowmore darykloje. Jis visą distileriją rekonstravo, išlaikydamas originalų Viktorijos laikų dekorą ir tą pačią "Harvey" įrangą, kuri tebenaudojama ir šiandien. Čia didžiausia vertybė yra žmonės, dirbantys distilerijoje, jų patirtis ir požiūris, atsidavimas darbui, kurį jie daro, todėl gamyboje vis dar nenaudojami jokie kompiuteriai ir automatizavimo procesai. Visą informaciją vis dar perduodama žodžiu arba dažniausiai tiesiog užrašoma ant sienų kreida ir didžiąja dalimi tebenaudodami senuosius matuoklius bei kitą įrangą. Anuomet distilerija buvo pripažinta pavyzdine viskio darykla pasaulyje, o dabar tai vieta, kurioje modernus požiūris į viskio gaminimo procesą glaudžiai saveikauja su autentiškumu ir noru išsaugoti praėjusio šimtmečio distilerijos gaminimo bei buities patirties paveldą ir autentiškumą. Visa tai padeda išlaikyti senųjų gamybos tradicijų puoselėjimo dvasią. Originalų viskių skonį lemia tai, kad jie ne tik distiliuojami, bet ir brandinami statinėse Islay saloje ant pačio vandenyno kranto, kur ypatingai stipriai įtakojami sūraus vandenyno bangų bei vėjo atnešamų druskų. Daugelis Bruichladdich viskių gaminami ribotais leidimais ir kiekiais.