“TAMNAVULIN Speyside Sherry Cask 0,7l (dėž.)” - įdėtas į krepšelį Peržiūrėti krepšelį

AMAN Tequila Anejo El Profesor 0,7l (dėž.)
119,95 €171,36 €/l

SIEGFRIED Wonderoak nealk. romo stiliaus gėrimas kokteiliams 0,5l
17,95 €35,90 €/l
BRUICHLADDICH Octomore 15.1 0,7l (met. dėž.)
Brandinimas |
5 metai |
---|---|
Prekės ženklas |
Bruichladdich |
Speciali pakuotė |
taip |
Regionas |
Islay |
Šalis |
Škotija |
Stilius |
Single Malt |
Stiprumas, % |
59.1 |
Talpa, l |
0.7 |
159,95 €228,50 €/l
Aprašymas
BRUICHLADDICH Octomore 15.1 – Single Malt Islay viskis iš Škotijos
Octomore 15.1 – tai itin stipriai durpėmis rūkytas Single Malt Scotch Whisky, kilęs iš Islay salos – regiono, garsėjančio dūminiais viskiais ir jūrinio klimato įtaka brandinimui. Šį viskį gamina „Bruichladdich“ – inovatyvi, bet tradicijas gerbianti distilerija, kuri savo Octomore serija nuolat perrašo dūminio viskio ribas. Octomore 15.1 – tai vienas stipriausių dūminių viskių pasaulyje – 130,8 PPM (fenolių dalelių milijone) – tikra sensacija dūmų mėgėjams.
Šis leidimas pasižymi 59,3 % stiprumu ir intensyviu, bet subalansuotu skoniu, sukurtu brandinant 5 metus pirmo užpildymo ex-bourbon statinėse. Dūminis, galingas, bet išlaikytas – tai viskis, įrodantis, kad net ekstremalumas gali būti elegantiškas.
Gamyba ir brandinimas
Distiliuotas 2016 m. iš škotiškų „Concerto“ miežių, Octomore 15.1 brandintas 5 metus pirmojo užpildymo amerikietiško ąžuolo burbono statinėse, kurios suteikia šilto vanilės, karamelės ir medienos struktūros. Tai vienas švariausių Octomore išraiškų – koncentruotas, be filtravimo, natūralios spalvos.
Skonis ir aromatas
Aromate – smilkstančios žarijos, medus, vanilė, jūros oras. Skonyje dominuoja salyklas, dūmai, balta gėlėta struktūra su citrusine gaiva. Poskonis ilgas, šildantis, su jūrinėmis ir švelniai aitriais niuansais.
Patiekimo rekomendacijos
Tinka ragauti gryną, mažose porcijose, kad atsiskleistų visos sudėtingos skonio detalės. Galima papildyti keliais vandens lašais – tai padeda atverti giluminius aromatus. Rekomenduojama pateikti degustacinėje viskio taurėje.
Vartojimo rekomendacijos
Octomore 15.1 – skirtas tikriems viskio entuziastams ir kolekcininkams. Parduodamas su metaline dovanų dėžute, puikiai tinka išskirtinei progai ar solidžiai dovanai. Riboto leidimo viskis, turintis išliekamąją vertę.
Atsiliepimai (0)
Add a review
You must be logged in to post a review
Log In
Apie Bruichladdich
Islay saloje Škotijoje įsikūrusioje Bruichladdich distilerijoje gaminami viensalykliai škotiški viskiai ir džinai. Ši distilerija nuo 2012 metų priklauso Rémy Cointreau grupei ir yra viena iš aštuonių saloje veikiančių distilerijų.
Broliai William, John ir Robertas Harvey 1881 m. vakarinėje salos dalyje prie Loch Indaal pakrantės įkūrė Bruichladdich gamyklą. Pastatai buvo suprojektuoti moderniai, visai kitaip nei kitos saloje buvusios senesnės distiliavimo gamyklos. Pastatams buvo naudoti pakrantės akmenys, išdėstyti labai efektyviai ratu aplink didelį, erdvų kiemą. Distileriją 2000 metais įsigijo privačių investuotojų grupė, kurie vyriausiuoju daryklos meistru ir gamybos direktoriu paskyrė Jim McEwan, prieš tai daug metų dirbusį Bowmore darykloje. Jis visą distileriją rekonstravo, išlaikydamas originalų Viktorijos laikų dekorą ir tą pačią "Harvey" įrangą, kuri tebenaudojama ir šiandien. Čia didžiausia vertybė yra žmonės, dirbantys distilerijoje, jų patirtis ir požiūris, atsidavimas darbui, kurį jie daro, todėl gamyboje vis dar nenaudojami jokie kompiuteriai ir automatizavimo procesai. Visą informaciją vis dar perduodama žodžiu arba dažniausiai tiesiog užrašoma ant sienų kreida ir didžiąja dalimi tebenaudodami senuosius matuoklius bei kitą įrangą. Anuomet distilerija buvo pripažinta pavyzdine viskio darykla pasaulyje, o dabar tai vieta, kurioje modernus požiūris į viskio gaminimo procesą glaudžiai saveikauja su autentiškumu ir noru išsaugoti praėjusio šimtmečio distilerijos gaminimo bei buities patirties paveldą ir autentiškumą. Visa tai padeda išlaikyti senųjų gamybos tradicijų puoselėjimo dvasią. Originalų viskių skonį lemia tai, kad jie ne tik distiliuojami, bet ir brandinami statinėse Islay saloje ant pačio vandenyno kranto, kur ypatingai stipriai įtakojami sūraus vandenyno bangų bei vėjo atnešamų druskų. Daugelis Bruichladdich viskių gaminami ribotais leidimais ir kiekiais.
Atsiliepimai
There are no reviews yet