BRUICHLADDICH Octomore 11.1 0,7l (dėž.)

Prekės ženklas

Bruichladdich

Speciali pakuotė

taip

Regionas

Islay

Šalis

Škotija

Stilius

Single Malt

Stiprumas, %

59.4

Talpa, l

0.7

132,95 189,93 /l

Neturime

Aprašymas

Pagal tradiciją pirmasis serijos leidimas atspindi linijos esmę – jauną ir „įžūlų“ viskį. Spiritai pagaminti 2014 m. iš škotiškų miežių veislių Concerto ir Propino (derlius 2013 m.) ir fumiguotų durpėmis iki 139,6 ppm fenolinių medžiagų. Viskio brandinimas buvo atliekamas Jim Beam, Heaven Hill burbonų ir Jack Daniels amerikietiškose ąžuolo statinėse 5 metus. Viskis išpilstomas 59,4% ABV be spalvos korekcijos ir šalto filtravimo.

Viskio charakteris atskleidžia galingų durpių, dūmų natų, gėlių užuominų ir saldžių vanilinių amerikietiško ąžuolo akcentų balansą. Šio leidimo tiražas – 42 000 butelių.

Apie Bruichladdich
Islay saloje Škotijoje įsikūrusioje Bruichladdich distilerijoje gaminami viensalykliai škotiški viskiai ir džinai. Ši distilerija nuo 2012 metų priklauso Rémy Cointreau grupei ir yra viena iš aštuonių saloje veikiančių distilerijų. Broliai William, John ir Robertas Harvey 1881 m. vakarinėje salos dalyje prie Loch Indaal pakrantės įkūrė Bruichladdich gamyklą. Pastatai buvo suprojektuoti moderniai, visai kitaip nei kitos saloje buvusios senesnės distiliavimo gamyklos. Pastatams buvo naudoti pakrantės akmenys, išdėstyti labai efektyviai ratu aplink didelį, erdvų kiemą. Distileriją 2000 metais įsigijo privačių investuotojų grupė, kurie vyriausiuoju daryklos meistru ir gamybos direktoriu paskyrė Jim McEwan, prieš tai daug metų dirbusį Bowmore darykloje. Jis visą distileriją rekonstravo, išlaikydamas originalų Viktorijos laikų dekorą ir tą pačią "Harvey" įrangą, kuri tebenaudojama ir šiandien. Čia didžiausia vertybė yra žmonės, dirbantys distilerijoje, jų patirtis ir požiūris, atsidavimas darbui, kurį jie daro, todėl gamyboje vis dar nenaudojami jokie kompiuteriai ir automatizavimo procesai. Visą informaciją vis dar perduodama žodžiu arba dažniausiai tiesiog užrašoma ant sienų kreida ir didžiąja dalimi tebenaudodami senuosius matuoklius bei kitą įrangą. Anuomet distilerija buvo pripažinta pavyzdine viskio darykla pasaulyje, o dabar tai vieta, kurioje modernus požiūris į viskio gaminimo procesą glaudžiai saveikauja su autentiškumu ir noru išsaugoti praėjusio šimtmečio distilerijos gaminimo bei buities patirties paveldą ir autentiškumą. Visa tai padeda išlaikyti senųjų gamybos tradicijų puoselėjimo dvasią. Originalų viskių skonį lemia tai, kad jie ne tik distiliuojami, bet ir brandinami statinėse Islay saloje ant pačio vandenyno kranto, kur ypatingai stipriai įtakojami sūraus vandenyno bangų bei vėjo atnešamų druskų. Daugelis Bruichladdich viskių gaminami ribotais leidimais ir kiekiais.