Partneriai

Arensbak proxy wine – kas tai?

Proxy wine nealkoholinė vyno alternatyva

Ilgą laiką apie nealkoholinį vyną nebuvo daug kalbama – galbūt tik tiek, kad neverta apie jį diskutuoti… Tačiau dabar pasaulinę sceną ir mūsų taures užkariauja proxy vynai, arba tiesiog proxies.

Proxy vynai neturi nieko bendra su senamadišku dealkoholizacijos procesu. Vietoje to, tai daugiasluoksnės ingredientų kompozicijos, dažnai gaminamos naudojant skirtingas fermentacijos technikas.

Michelin lygio paslaptis

Ilgus metus proxy vynai buvo gerai saugoma paslaptis Michelin žvaigždutėmis įvertintuose restoranuose ir someljė pasaulyje. Jie skyrė begalę valandų ir resursų, kurdami nealkoholines alternatyvas, kurios atitiktų aukštus skonio ir kompleksiškumo lūkesčius.

Daniškas prekės ženklas ARENSBAK nustatė naujus standartus šioje kategorijoje ir mūsų laimei ir džiaugsmui, jie sukūrė įspūdingą putojančią alternatyvą – ARENSBAK Effervescent.

Apdovanojimų verta putojanti alternatyva

ARENSBAK Effervescent dominavo 2024 metų Pasauliniuose nealkoholinio vyno apdovanojimuose Londone, kur buvo apdovanota auksu.

„Šis arbatos pagrindu pagamintas putojantis gėrimas turi modernumo, kuris turėtų ypač patikti jaunesniems vartotojams. Su ryškiais citrusiniais skoniais, šiek tiek rūgštumo ir švelniomis ąžuolo natomis, čia daug kas vyksta, bet viskas yra subalansuota. Itin šaunus aperityvas, kuris stiliaus prasme yra kažkur tarp pet-nat ir NV šampano.“ – tokiais teisėjų komentarais buvo apdovanotas Arensbak. Baltasis ir rausvasis Arensbak pelnė auksą ir sidabrą pasauliniauose nealkoholinio vyno apdovanojimuose 2024 m.

ARENSBAK someljė Emilie Øst-Jacobsen

ARENSBAK vynų skonio architektė, Emilie Øst-Jacobsen, yra labai patenkinta šiuo pripažinimu ir pabrėžia, kodėl šis gėrimas yra toks mėgstamas:

„Jis yra aksomiškai švelnus, bet tuo pačiu ir traškus, su apvaliu, ilgu poskoniu. Galima pajusti taninus ir tą sausumą bei kompleksiškumą, kurio taip ilgai laukėme nealkoholinėse vyno alternatyvose.“

Kopenhagos skonis

ARENSBAK kilęs iš Kopenhagos ir jo šaknys yra šio miesto gastronominėje scenoje, kurioje akcentuojama kulinarinė inovacija, vietinių skonių šventimas ir Naujosios Šiaurės judėjimas.

ARENSBAK gėrimai kuriami someljė Emilie Øst-Jacobsen ir gastrofiziko Bramo Kerkhofo. Emilie turi darbo patirties Michelin žvaigždute įvertintame restorane „Alchemist“ ir yra tikra skonio derinių ekspertė. Bram yra fermentacijos genijus ir anksčiau dirbo „Noma“ restorane, specializuodamasis šioje srityje.

Skirta kulinarijai

ARENSBAK Effervescent gaminamas Wuniuzao Longjing žaliosios arbatos pagrindu. Pati arbata turi subtilių džiovintos žolės ir gėlių natų, kurios puikiai papildo galutinį ARENSBAK Effervescent skonį.

Jis gaminamas kombučos grybu, o norint sukurti elegantišką skonį, antrinės fermentacijos metu pridedama agrastų, persikų ir truputis citrinžolės. Prieš išpilstant šį putojantį gėrimą, jis praturtinamas ąžuolu, kad būtų suteikta struktūra ir taninai.

„Citrinžolės kvapas ypač būdingas ARENSBAK Effervescent. Aš jį derinčiau su natūraliais austrėmis, šukutėmis arba šviežia ceviche su trupučiu laimo. Ir lengva vasaros briza. Mėgaukitės“ – sako Emilie.

Štai šiais žodžiais ir norime užbaigti šį straipsnį tikrai nuoširdžiai rekomenduodami paragauti!

 

Parašykite komentarą