“POMMERY Brut Royal 1,5l (dėž.)” - įdėtas į krepšelį Peržiūrėti krepšelį
ANDRE JACQUART Rose De Saignee 1er Cru Extra Brut 0,75l (dėž.)
Spalva |
Rausvasis |
---|---|
Brandinimas |
3 metai |
Prekės ženklas |
Andre Jacquart |
Speciali pakuotė |
taip |
Serviravimo temperatūra, C |
8 |
Regionas |
Champagne |
Šalis |
Prancūzija |
Stilius |
Sausas |
Stiprumas, % |
12.5 |
Talpa, l |
0.75 |
Žaliava |
Chardonnay 20% ,Pinot Noir 80% |
58,95 €78,60 €/l
Aprašymas
Andre Jacquart Rose de Saignee 1er Cru Extra Brut 0,75 l (dėž.) – rafinuotas rožinis šampanas, gaminamas Saignee metodu iš 100 % Pinot Noir vynuogių, užaugintų prestižiniame Vertus kaime, Šampanės regione, Prancūzijoje. Šis Andre Jacquart Rose de Saignee išsiskiria sodria rubino spalva, elegantišku perlais žaižaruojančiu burbuliukų srautu ir intensyviu, subtiliai kompleksišku aromatu. 2024 m. šis šampanas pateko į „Top 10 šampano dienose“ sąrašą, patvirtindamas savo aukštą kokybę ir pripažinimą.
Vynininkystė ir gamyba
Pinot Noir vynuogės skinamos rankomis, užtikrinant tik aukščiausios kokybės atranką. Saignée metodas suteikia šampanui natūraliai sodrią spalvą ir išraiškingą skonį – vynuogės trumpai maceruojamos kartu su odelėmis, kol išgaunamas idealus aromato ir spalvos balansas. Po fermentacijos vynas brandinamas ant nuosėdų, kad įgautų gylio, subtilių mielių natų ir išskirtinį tekstūros švelnumą.
Skonis ir aromatas
Šampanas žavi gilia rožine spalva su subtiliu variniu atspalviu. Aromate atsiveria prinokusių aviečių, vyšnių ir laukinių braškių natos, kurias papildo prieskonių bei lengvos migdolų užuominos. Skonis intensyvus ir vaisiškas, tačiau puikiai subalansuotas gaiviu rūgštingumu. Poskonis ilgas, minerališkas ir elegantiškas.
Patiekimo rekomendacijos
Puikiai dera su tuno tartaru, lašiša, antienos patiekalais ar brandintais sūriais. Ideali patiekimo temperatūra – 8–10 °C. Tinka patiekti tiek ypatingomis progomis, tiek kaip prabangi dovana – pateikiamas elegantiškoje dėžutėje. Pagaminta Prancūzijoje.
Apie Andre Jacquart
„André Jacquart“ istorija prasidėjo 1958 m., kai André Jacquart, ketvirtos kartos vynuogių augintojas iš Le Mesnil-sur-Oger (Grand Cru, Côte des Blancs), nusprendė ne tik auginti vynuoges, bet ir pats gaminti šampaną iš savo šeimos vynuogynų. Nuo tada namai nuosekliai laikosi „grower Champagne“ filosofijos – vynas gimsta iš nuosavos žemės ir atspindi konkrečios vietovės charakterį. Šeimos paveldas Le Mesnil-sur-Oger suteikė tvirtą pamatą stiliui, kuriame dominuoja grynas chardonnay, kalkingas dirvožemis ir ilgo brandinimo kultūra.
2004 m. vairą perėmė penktoji karta – Marie Doyard (kartu su broliu Benoît). Marie – Maurice Doyard anūkė; jos senelis prisidėjo prie AOC Champagne formavimo, tad ryšys su regiono tradicija – organiškas. „Wine Enthusiast“ ją mini tarp moterų, kurios aktyviai formuoja šiuolaikinę vyndarystę: Marie savo namų stiliui suteikė aiškumo, minimalizmo ir terroir akcentą, kartu modernizavo procesus ir komunikaciją. Tai ne revoliucija dėl revoliucijos – veikiau nuoseklus žingsnis gilyn į vietovės išraišką.
Vynuogynų šerdis – Grand Cru Le Mesnil-sur-Oger ir Premier Cru Vertus. Le Mesnil dovanoja nervingą, minerališką, tikslaus piešinio chardonnay profilį, Vertus – kiek apvalesnį, gyvesnį toną. Šis duetas leidžia kurti šampanus, kuriuose elegancija dera su struktūra. Gamykloje pabrėžiamas subtilus, bet kryptingas vyndarystės braižas: fermentacija dažnai vyksta ąžuolo statinėse, vengiant malolaktinės fermentacijos, kad išliktų rūgšties stuburas ir kalkinga minerališka įtampa. Dozė laikoma minimali arba jos atsisakoma (extra brut / brut nature), todėl taurėje kalba ne cukrus, o vieta. Brandinimui skiriama daug laiko – būtent kantrybė leidžia išryškėti smulkiajai tekstūrai ir brioche subtilumui neperspaudžiant chardonnay grynumo.
Tvarumas – ne priedas, o darbo kasdienybė. Ūkis dirba pagal aplinkai draugiškus principus, sertifikuotas aukštu HVE lygiu, o vynuogynuose taikomi sprendimai orientuoti į dirvožemio gyvybingumą, biologinę įvairovę ir ilgalaikį vynmedžių sveikumą. Estetikos pusėje – švarus, minimalistinis etikečių dizainas, atliepiantis turinį: aiškus, disciplinuotas, elegantiškas.
„André Jacquart“ šiandien – tai išgryninto Côte des Blancs baltojo šampano vizija, kurioje prioritetas teikiamas vietovės balsui, tekstūrai ir pusiausvyrai. Tai šampanas, kuris labiausiai patiks ieškantiems skaidraus chardonnay profilio, ilgo poskonio ir santūrios prabangos taurėje – kai kiekvienas gurkšnis pasakoja Le Mesnil-sur-Oger ir Vertus istoriją.