ANDRE JACQUART Mesnil Experience Grand Cru Brut Nature 1,5l (dėž.)
Spalva |
Baltas |
---|---|
Brandinimas |
7 metai |
Prekės ženklas |
Andre Jacquart |
Speciali pakuotė |
taip |
Serviravimo temperatūra, C |
8 |
Regionas |
Champagne |
Šalis |
Prancūzija |
Stilius |
Sausas |
Stiprumas, % |
12.5 |
Talpa, l |
1.5 |
Žaliava |
Chardonnay |
129,95 €86,63 €/l
Aprašymas
Andre Jacquart Mesnil Experience Grand Cru Brut Nature 1,5 l (dėž.) – magnum dydžio Grand Cru šampanas iš Le Mesnil-sur-Oger, esančio Côte des Blancs subregione, Šampanės (Champagne) regione, Prancūzijoje. Šis Brut Nature stiliaus Blanc de Blancs šampanas gaminamas be pridėtinio cukraus, todėl atskleidžia tyrą terroir išraišką ir gryną Chardonnay skonį. Didesnis butelio tūris suteikia lėtesnį brendimą ir dar harmoningesnį skonio balansą.
Vynininkystė ir gamyba
Pagamintas iš 100 % Chardonnay vynuogių, skinamų rankomis siekiant užtikrinti maksimalų šviežumą ir kokybę. Fermentacija vyksta tiek nerūdijančio plieno talpyklose, tiek dalinai ąžuolo statinėse, suteikiančiose subtilių skrudintų natų ir apvalumo. Brandinimas ant mielių nuosėdų trunka ilgiau nei įprastai, todėl šampanas įgauna kompleksiškumo, kremiškumo ir ilgesnį poskonį.
Skonis ir aromatas
Šviesiai auksinė spalva su itin smulkiais, ilgai išliekančiais burbuliukais. Aromate juntami citrusai, žaliosios citrinos žievelė, baltos gėlės, mineraliniai akcentai ir subtili brioche nata. Skonis gaivus, minerališkas, su ryškiu rūgštingumu ir ilgu, švariu poskoniu.
Kilmės vieta ir tradicijos
Le Mesnil-sur-Oger – vienas prestižiškiausių Côte des Blancs kaimų, pasaulyje vertinamas dėl savo itin švarių, minerališkų ir ilgai bręstančių Chardonnay šampanų. André Jacquart vyninė čia gamina riboto tiražo vynus, kuriuose atsiskleidžia terroir grynumas ir elegancija.
Patiekimo rekomendacijos
Puikiai dera su austrėmis, jūros gėrybėmis, šviežia žuvimi ar lengvais vegetariškais patiekalais. Idealiai tinka ypatingoms progoms ir kaip prabangi dovana, ypač pateikiamas su elegantiška dėže. Patiekti 8–10 °C temperatūroje, šampano taurėje. Kilmės šalis – Prancūzija. Be palmių aliejaus.
Apie Andre Jacquart
ANDRE JACQUART šampano istorija prasidėjo 1908 m., kai Michel Jacquart nusipirko keletą vynmedžių Le Mesnil-sur-Oger vietovėje, Côte des Blancs širdyje. 1958 m. Michel sūnus, André Jacquart nusprendė perimti šeimos nuosavybę ir įkurti savo šampano namus. 1976 m. Andre tampa Vyndarių profsąjungos prezidentu, o kitais metais – INAO nariu. 1980 m. Andre dukra Chantal Jacquart-Doyard perima vyninės valdymą. Jos dėka ANDRE JACQUART pradeda bendradarbiauti su Italija, Norvegija, Belgija – kyla eksporto pardavimai. Taip pat vyninė pradeda užsiimti vyno turizmu. /
Nuo 2004 m. ANDRE JACQUART valdo Marie Doyard, Andre Jacquart‘o anūkė ir Maurice Doyard, vieno iš CIVC įkūrėjų, proanūkė. Marie tėvas, Pascal Doyard, perduoda Champagne Doyard vynuogynus Champagne Andre Jacquart, taip norėdamas paskatinti savo dukrą toliau keliauti šiuo nuostabiu šampano keliu. Nuo tada, kai Marie pradėjo valdyti nuosavybę, ji įnešė į verslą 3 didelius pakeitimus ir naujoves: vinifikacija ąžuolo statinėse, kad šampanas įgautų kompleksiškumo; ilgas brandinimas, kad būtų pasiekta aukštesnė skonio kokybė; mažas cukraus kiekis, kad išlaikyti vyną ypatingu. 2019 m. CHAMPAGNE ANDRE JACQUART gauna HVE 3 sertifikatą, pažymintį, jog vynininkystė čia tvari – vyndariai itin gerbia savo terroir ir laikosi aukštų standartų augindami vynuoges bei gamindami šampaną. /
Dirvožemis Côte des Blancs vietovėje – kalkingas. Tokia žemė idealiai tinka Chardonnay vynuogėms auginti, todėl čia net 97% vynuogynų – būtent šios baltosios vynuogės. Kalkingas dirvožemis suteikia išskirtinio minerališkumo Blanc de Blancs šampanams, kuriuos daugiausiai ir gamina CHAMPAGNE ANDRE JACQUART. Jacquart šampanas – išskirtinai tik iš Vertus Premier Cru ir Le Mesnil-sur-Oger Grand Cru terroir.