ANDRE JACQUART Mesnil Experience Grand Cru Brut Nature 1,5l (dėž.)

Spalva

Baltas

Brandinimas

7 metai

Prekės ženklas

Andre Jacquart

Speciali pakuotė

taip

Serviravimo temperatūra, C

8

Regionas

Champagne

Šalis

Prancūzija

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

12.5

Talpa, l

1.5

Žaliava

Chardonnay

129,95 86,63 /l

Aprašymas

Andre Jacquart Mesnil Experience Grand Cru Brut Nature 1,5 l (dėž.) – magnum dydžio Grand Cru šampanas iš Le Mesnil-sur-Oger, esančio Côte des Blancs subregione, Šampanės (Champagne) regione, Prancūzijoje. Šis Brut Nature stiliaus Blanc de Blancs šampanas gaminamas be pridėtinio cukraus, todėl atskleidžia tyrą terroir išraišką ir gryną Chardonnay skonį. Didesnis butelio tūris suteikia lėtesnį brendimą ir dar harmoningesnį skonio balansą.

Vynininkystė ir gamyba

Pagamintas iš 100 % Chardonnay vynuogių, skinamų rankomis siekiant užtikrinti maksimalų šviežumą ir kokybę. Fermentacija vyksta tiek nerūdijančio plieno talpyklose, tiek dalinai ąžuolo statinėse, suteikiančiose subtilių skrudintų natų ir apvalumo. Brandinimas ant mielių nuosėdų trunka ilgiau nei įprastai, todėl šampanas įgauna kompleksiškumo, kremiškumo ir ilgesnį poskonį.

Skonis ir aromatas

Šviesiai auksinė spalva su itin smulkiais, ilgai išliekančiais burbuliukais. Aromate juntami citrusai, žaliosios citrinos žievelė, baltos gėlės, mineraliniai akcentai ir subtili brioche nata. Skonis gaivus, minerališkas, su ryškiu rūgštingumu ir ilgu, švariu poskoniu.

Kilmės vieta ir tradicijos

Le Mesnil-sur-Oger – vienas prestižiškiausių Côte des Blancs kaimų, pasaulyje vertinamas dėl savo itin švarių, minerališkų ir ilgai bręstančių Chardonnay šampanų. André Jacquart vyninė čia gamina riboto tiražo vynus, kuriuose atsiskleidžia terroir grynumas ir elegancija.

Patiekimo rekomendacijos

Puikiai dera su austrėmis, jūros gėrybėmis, šviežia žuvimi ar lengvais vegetariškais patiekalais. Idealiai tinka ypatingoms progoms ir kaip prabangi dovana, ypač pateikiamas su elegantiška dėže. Patiekti 8–10 °C temperatūroje, šampano taurėje. Kilmės šalis – Prancūzija. Be palmių aliejaus.

Apie Andre Jacquart
„André Jacquart“ istorija prasidėjo 1958 m., kai André Jacquart, ketvirtos kartos vynuogių augintojas iš Le Mesnil-sur-Oger (Grand Cru, Côte des Blancs), nusprendė ne tik auginti vynuoges, bet ir pats gaminti šampaną iš savo šeimos vynuogynų. Nuo tada namai nuosekliai laikosi „grower Champagne“ filosofijos – vynas gimsta iš nuosavos žemės ir atspindi konkrečios vietovės charakterį. Šeimos paveldas Le Mesnil-sur-Oger suteikė tvirtą pamatą stiliui, kuriame dominuoja grynas chardonnay, kalkingas dirvožemis ir ilgo brandinimo kultūra. 2004 m. vairą perėmė penktoji karta – Marie Doyard (kartu su broliu Benoît). Marie – Maurice Doyard anūkė; jos senelis prisidėjo prie AOC Champagne formavimo, tad ryšys su regiono tradicija – organiškas. „Wine Enthusiast“ ją mini tarp moterų, kurios aktyviai formuoja šiuolaikinę vyndarystę: Marie savo namų stiliui suteikė aiškumo, minimalizmo ir terroir akcentą, kartu modernizavo procesus ir komunikaciją. Tai ne revoliucija dėl revoliucijos – veikiau nuoseklus žingsnis gilyn į vietovės išraišką. Vynuogynų šerdis – Grand Cru Le Mesnil-sur-Oger ir Premier Cru Vertus. Le Mesnil dovanoja nervingą, minerališką, tikslaus piešinio chardonnay profilį, Vertus – kiek apvalesnį, gyvesnį toną. Šis duetas leidžia kurti šampanus, kuriuose elegancija dera su struktūra. Gamykloje pabrėžiamas subtilus, bet kryptingas vyndarystės braižas: fermentacija dažnai vyksta ąžuolo statinėse, vengiant malolaktinės fermentacijos, kad išliktų rūgšties stuburas ir kalkinga minerališka įtampa. Dozė laikoma minimali arba jos atsisakoma (extra brut / brut nature), todėl taurėje kalba ne cukrus, o vieta. Brandinimui skiriama daug laiko – būtent kantrybė leidžia išryškėti smulkiajai tekstūrai ir brioche subtilumui neperspaudžiant chardonnay grynumo. Tvarumas – ne priedas, o darbo kasdienybė. Ūkis dirba pagal aplinkai draugiškus principus, sertifikuotas aukštu HVE lygiu, o vynuogynuose taikomi sprendimai orientuoti į dirvožemio gyvybingumą, biologinę įvairovę ir ilgalaikį vynmedžių sveikumą. Estetikos pusėje – švarus, minimalistinis etikečių dizainas, atliepiantis turinį: aiškus, disciplinuotas, elegantiškas. „André Jacquart“ šiandien – tai išgryninto Côte des Blancs baltojo šampano vizija, kurioje prioritetas teikiamas vietovės balsui, tekstūrai ir pusiausvyrai. Tai šampanas, kuris labiausiai patiks ieškantiems skaidraus chardonnay profilio, ilgo poskonio ir santūrios prabangos taurėje – kai kiekvienas gurkšnis pasakoja Le Mesnil-sur-Oger ir Vertus istoriją.