GALANTINO istorija prasideda 1926 metais, kai Vito Galantino, alyvuogių aliejaus ragautojas, nusprendžia pradėti naują verslą Apulijoje, Italijoje. Jis įsigyja didingą 19-to amžiaus malūną ir paverčia jį alyvuogių aliejaus malūnu. 1960 m. Galantino šeima įsigyja “La Fenice” valdą su 47 hektarais alyvmedžių. Nuo tada Galantino intensyviai užsiima alyvmedžių priežiūra, sodinamos naujos alyvuogių rūšys, o alyvuogės renkamos tik geriausiu sunokimo metu – taip pasiekiami aukščiausi kokybės lygiai. 1985 m. Dr. Michele Galantino, Vito Galantino sūnus, pradeda pilstyti alyvuogių aliejų į labai elegantiškus ir išskirtinius butelius bei pradedama šį itin tyrą alyvuogių aliejų pardavinėti visame pasaulyje. Nuo tų metų Galantino ne tik augina alyvuoges ir spaudžia aliejų, bet ir pilsto ir parduoda patys. 1990 m. Michele Galantino, iš naujo atradęs senąsias technikas, pagamina pirmąjį skoninį aliejų – citrinų skonio alyvuogių aliejų. Jis gaminamas kartu spaudžiant alyvuoges ir šviežias citrinas, nepridedant jokių esencijų. Šiuo metu Galantino turi trylika skoninių aliejų, kurie gaminami natūraliai. 1996 m. Galantino gauna Montiferru apdovanojimą Sardinijoje. Tai tik pirmas iš daugelio apdovanojimų, tarp kurių: Golden Lions, du Ercole Olivario, Orciolo d’Oro, Olio Award, Biol, Apulia food, Los Angeles Gold Medal. 1998 m. Galantino įgyja du svarbius sertifikatus – organinės žemdirbystės ir saugomos geografinės nuorodos P.D.O. Terra di Bari – Castel del Monte. Šiai dienai Galantino įsikūrę Bisceglie, Apulijos širdyje ir naudoja alyvuoges iš Fenice valdų bei iš 2000-čių patikimų augintojų. Gamyboje naudojami tradiciniai akmeniniai malūnėliai ir nauja šalto išgavimo centrifugavimo sistema. Kiekviena alyvuogių aliejaus partija atidžiai analizuojama ir ragaujama ir tik tada patvirtinama alyvuogių aliejaus magistro (Master of Olive Oil).