HENNESSY VSOP 0,7l (dėž.)

63,95 
Į krepšelį

REMY MARTIN VSOP 0,7l (dėž.)

59,95 
Į krepšelį

Stiprieji gėrimai

Stiprieji alkoholiniai gėrimai ir žinomi prekiniai ženklai iš viso pasaulio – viskis, burbonas, džinas, romas, tekila, konjakas, degtinė, grappa, brendis, likeris, kalvadosas, meskalis, biteris, absentas ir kiti spiritiniai gėrimai. Jų įvairovė tokia plati, kad visų išvardinti ir neįmanoma.

WineMaker.lt rasite gausybę žinomų prekinių ženklų – Smirnoff; Bacardi; Hennessy; Absolut; Patrón; Jack Daniel’s; Johnnie Walker. Grey Goose; Captain Morgan; Don Julio; Rémy Martin; Chivas Regal; Maker’s Mark; Dalmore; Crown Royal; Courvoisier, Camus ir kt.

Stiprieji alkoholiniai gėrimai – tai alkoholio kategorija, kuriai priskiriami gėrimai, turintys didelį alkoholio kiekį, paprastai nuo 20% iki 50% ar daugiau. Jie gaminami distiliacijos būdu, atskiriant alkoholį nuo fermentuoto skysčio, pvz., grūdų, vaisių ar cukranendrių.

Pagrindinės savybės:

  • Aukštas alkoholio kiekis – dažniausiai 40%, bet gali būti ir stipresnių gėrimų.
  • Gamybos procesas – distiliacija, kuri koncentruoja alkoholį ir sukuria intensyvesnį skonį.
  • Vartojimo būdas – dažnai vartojami gryni, su ledu arba kaip kokteilių pagrindas.

Populiariausi stiprieji alkoholiniai gėrimai:

  1. Viskis – Gaminamas iš miežių, rugių ar kitų grūdų. Skirtingos rūšys: škotiškas, airiškas, burbonas.
  2. Džinas – distiliuotas su kadagio uogomis ir kitais prieskoniais. Mėgstamas dėl savo universalumo kokteiliuose
  3. Romas – gaminamas iš cukranendrių melasos ar sulčių, populiarus Karibuose. Dažnai naudojamas kokteiliams, kaip mojito ar daiquiri.
  4. Tekila ir Mezcal – iš agavos, būdinga ir labai populiaru Meksikoje.
  5. Konjakas ir Armanjakas– vynuogių distiliatai, garsėjantys turtingu skoniu iš Prancūzijos. Brandinami ąžuolo statinėse, garsėjantys savo giliais ir subtiliais skoniais.
  6. Brendis ir kalvadosas - dažniausiai gaminamas iš vyno (brendis) arba iš obuolių ar kriaušių sidro (kalvadosas), būdingas Prancūzijos Normandijos regionui.
  7. Degtinė – neutralus spiritas, dažnai naudojamas kokteiliuose.
  8. Likerių grupė – saldūs gėrimai su pridėtais aromatais ar vaisiais. Amaretto, Baileys, Grand Marnier ir kt., saldūs gėrimai, tinkantys desertams ar kokteiliams.
  9. Absinthas – stiprus ir aromatingas, dažnai susijęs su bohemine kultūra. Su išskirtiniais aromatiniais prieskoniais.
  10. Grappa – itališkas vynuogių išspaudos distiliatas.
  11. Aperityvai ir digestyvai – gėrimai kaip vermutai, chartreuse ar limoncello, vartojami prieš ar po valgio.

Kiekvienas gėrimas turi savo istoriją, gamybos būdus ir vartojimo kultūrą. Kurie iš jų jums įdomiausi?