RUINART Rose 0,75l (įdėklas)

99,95 
Į krepšelį

DEUTZ Brut Rose 0,75l (dėž.)

59,95 
Į krepšelį

DEUTZ Brut Rose Mathusalem 6,0l (med. dėž.)

649,95 
Į krepšelį

POMMERY Brut Rose 0,75l (dėž.)

55,95 
Į krepšelį

DEUTZ Amour De Deutz Brut Rose 0,75l (dėž.)

209,95 
Į krepšelį

Šampanas – Prancūzijos Šampanės regione gaminamas putojantis vynas. Šampane esantys burbuliukai išgaunami tradiciniu būdu, kuomet antrinės fermentacijos metu panaudojamos mielės ir cukrus. Tai tikras šampanas.

Kadangi antrinė fermentacija vyksta buteliuose, šampano kokybei itin didelę įtaką turi butelis. Šampanas gali būti fermentuojamas ir parduodamas labai plačioje talpų gamoje.

Bottle (butelis) – 0,75 litro šampanas.
Magnum – 1,5 litro (2 buteliai po 0,75 l);
Jeroboam – 3 litrų (4 buteliai po 0,75 l);
Rehoboam – 4,5 litro (6 buteliai po 0,75 l);
Mathusalem – 6 litrų (8 buteliai po 0,75 l);
Salamanazar – 9 litrų (12 butelių po 0,75 l);
Balthazar – 12 litrų (16 butelių po 0,75 l);
Nebuchadnezzar – 15 litrų (20 butelių po 0,75 l);
Solomon – 18 litrų (24 buteliai po 0,75 l);
Souverain – 26,25 litro (35 buteliai po 0,75 l);
Primat – 27 litrų (36 butelių po 0,75 l);
Melchizedec – 30 litrų (40 butelių po 0,75 l).

Bottle, Magnum ir Jeroboam buteliuose pagal šampano gamybos reglamentą vykdoma antrinė fermentacija. Tai geriausias šampanas. Dėl itin didelių dydžių, kiti buteliai gaminami gana retai, juose antrinė fermentacija nevyksta, o yra perpilama iš mažesnių talpų. Kaip ten bebūtų, geriausias šampanas yra didesnėse talpose.

Kai kurie butelių pavadinimai paimti iš Biblijos – Jeroboam, Mathusalem, Salmanazar, Balthazar.

Šampanėje yra daug gamintojų su gilia istorija, kurie išgarsėjo ir yra labai intensyviai reklamuojami visame pasaulyje. Geriausias šampanas pagal pardavimus:

  • Mercier;
  • Moet & Chandon;
  • Palmer & Co;
  • Piper Heidsieck;
  • Pol Roger;
  • Ruinart;
  • Taittinger;
  • Veuve Clicquot.

Taigi, koks yra geriausias šampanas? Mažesni gamintojai nė kiek nenusileidžia didžiųjų kokybei. Dažnu atveju, kainos bei kokybės balansą mažieji šampano gamintojai išlaiko gerokai aukštesnį. Jie gali kontroliuoti visą gamybos procesą nuo vynuogės sodinimo/auginimo/ skynimo iki jos virtimo šiuo tauriu gėrimu.