Vynas pasižymi sodriu vyšnių ir slyvų aromatu, skonyje jaučiasi saldžiųjų vyšnių bei mėlynių tonai. Ilgai trunkančio poskonio.
Gaminamas iš 70% Corvina, 15% Rondinella, 10% Oseleta ir 5% Molinara vynuogių. Vynas gaminamas naudojant garsųjį appassimento (dalinio vynuogių džiovinimo) metodą. Džiūdamos vynuogės praranda apie 40% savo masės ir taip pasiekia didesnę cukraus koncentraciją. „Botrytis“ arba kitaip „kilnusis puvinys“, dažnai simbolizuojantis kokybę, pasireiškia tik Corvina vynuogėms. Tuo tarpu Oseleta vynuogės suteikia vynui taninų ir intensyvesnę spalvą. 38 – 40 mėn. brandinamas ąžuolo statinėse bei 6 mėn. butelyje. Rūsyje galima išlaikyti iki 30–35metų.
Dera su raudonosios mėsos kepsniais, žvėrienos patiekalais bei brandžiais sūriais.
APDOVANOJIMAI:
2009 – 92 balai – Wine Enthusiast, JAV
2009 – 92 balai – Wine Spectator, JAV
2007 – 94+ balai – Wine Advocate, JAV