Sausas raudonas vynas iš Burgundijos regiono, Prancūzijos. Pagamintas iš Pinot Noir vynuogių. Ilga fermentacija, kurios metu vykdomi pumpavimo ir stūmimo procesai. Vynas brandinamas ąžuolo statinėse 10 mėnesių. Dirvožemis: kalkakmenio su šiek tiek molio ir klintmolio.
Šviesios rubino raudonumo spalvos. Malonaus, subtilaus mažų raudonųjų vaisių aromato su juodųjų serbentų ir agrastų natomis. Burnoje sunokęs su gausiais, bet lengvais taninais. Dominuoja skrudintos ir prieskoniškos natos. Tipiškas burgundiškas raudonasis vynas.
Šis apvalus vynas dera prie baltosios mėsos, kaip triušiena, patiekalų, tačiau taip pat gali puikiai suderėti su lengvesniais antienos, avienos, grilyje ruoštos mėsos, jautienos, troškintos veršienos patiekalais. Puikiai tinka šalia užkandžių lėkštės, Reblochon, Morbier, Emmental sūrių, vegetariškų užkepėlių. Rekomenduojama patiekti 14-15‘C temp.